Blog

Een drugsverslaving onder controle krijgen: zo doet je dat!

Als je een drugsverslaving hebt zal je ongetwijfeld hebben gemerkt dat het makkelijker is om te beginnen dan om ermee te stoppen. Ik vertel je hiermee natuurlijk niets nieuws. Echter ben ik enkele weken geleden in contact gekomen met verschillende professionals die wel het een en ander van verslavingen afweten. Op deze manier probeer ik je door mijn interpretatie van hun ideeën iets te leren over een drugsverslaving en hoe je hiermee kan stoppen. Ik zal beginnen met een verhaal over mezelf. Hierna zal ik het hebben over wat algemene tips om je drugsverslaving onder controle te krijgen en ten slotte zal ik het hebben over op welke wijze je nog een laatste poging kan doen om je verslaving onder controle te krijgen.

 

Drugsverslaving in mijn persoonlijke leven

Lang geleden toen ik nog op de middelbare school zat kwam ik in contact met verschillende mensen die mij introduceerde aan blowen. Dit deed ik vervolgens ook steeds vaker en vaker. Op een bepaalt punt dacht ik: nu is het genoeg. Dit zal rond mijn achttiende verjaardag zijn geweest. Mijn belangrijkste reden om te stoppen heeft te maken met het feit dat ik ambitieus ben. Ik wil succesvol zijn in mijn toekomst en in deze toekomst is er geen plek voor een drugsverslaving. Bovendien merkte ik dat blowen mijn leervaardigheden actief dwarsboomde. Ook mijn discipline werd slapper en slapper door de drugsverslaving. Toen ik stopte merkte ik dan ook meteen dat deze twee elementen weer omhoog gingen. Ineens haalde ik weer hoge cijfers en kon ik alsnog naar de hogeschool en uiteindelijk universiteit. In mijn geval was ik nog niet zover heen dat ik het zelf niet meer in de hand had maar voor sommige mensen kan dit wel het geval zijn. Om deze reden heb ik de volgende alinea ook speciaal voor deze mensen ingericht.

 

Als je niet meer terug kan?

Als je niet meer van je drugsverslaving afkomt is het tijd om hulp van professionals in te roepen. Ik begon mijn artikel al met het vertellen en benadrukken van het belang van professionals in het proces van het afkomen van een drugsverslaving. Ik denk dat voor mensen die jarenlang een zware drugsverslaving hebben ondervonden dit heel goed de laatste strohalm kan zijn. Om deze reden verzoek ik ook iedereen die er echt niet uitkomt om van een verslaving af te komen om contact op te nemen met deze mensen.

Geef een reactie