Blog

Het verhaal van bierbrouwerij het Uiltje

‘Our misssion: to brew f*cking great beer’. Zo luidt de banner op de website van bierbrouwerij het Uiltje. Een simpele en duidelijke mission statement. Maar wat is bierbrouwerij het Uiltje? En waarom hebben ze die naam, het Uiltje? In dit artikel bespreken we het verhaal van een van de jongere maar ook snelgroeiende lokale bierbrouwerijen in Nederland.

Vanwaar de naam

Het Uiltje, het is natuurlijk een aparte naam voor een bierbrouwerij op het eerste gezicht. Maar oprichter Robbert Uyleman heeft de referentie natuurlijk in zijn achternaam. Daarnaast had zijn vader een kleine bar bij Zandvoort die het Uiltje heette. Robbert vond dat de naam goed paste bij de kleine, stoere en gezellige bierbrouwerij die hij wilde worden.

Speciaal biertjes

Bierbrouwerij het Uiltje is een brouwerij die niet zomaar het eerste de beste bier wil maken. het is een brouwerij die continue aan het experimenteren is met nieuwe smaken. Zo gebruiken ze regelmatig fruit zoals ananas, rozijnen, mango en ook walnoten en karamel in hun bier. Wanneer je een keer een speciaalbiertje van het Uiltje wilt proberen dan vind je deze gewoon in de Albert Heijn. Maar het is ook prima mogelijk om de biertjes te bestellen en door de brouwerij bij je thuis te laten bezorgen. Probeer bijvoorbeeld het uiltje bird of prey ipa. Dit biertje zit vol met citra, is fris en heeft goed veel hop.

Blik

Recentelijk heeft bierbrouwerij het Uiltje besloten om volledig over te gaan op het bier in blik produceren. Er wordt dus geen glas meer gebruikt. De reden hiervoor is aangewezen door bierbrouwerij het Uiltje als een positieve invloed op de het milieu. In de transport en logistiek laat een blik namelijk een kleinere milieuvoetafdruk achter. Blik wordt veel meer gerecycled dan glas. Daarnaast is het ook goed voor de kwaliteit van het bier. Er zijn twee aspecten die slecht zijn voor de kwaliteit van bier, licht en lucht. Blik is als verpakkingsvorm veel beter in het buiten houden van deze twee aspecten dan een fles. Bier blijft in blik dus ook een stuk langer vers. Veel mensen vinden het wel lekkerder om uit een fles te drinken dan vanuit een glas. Maar hier zit hem de fout. Een biertje drink je namelijk uit een glas. En als je een glas bier inschenkt uit een blik, smaakt dit beter dan een bier uit een fles geschonken. Daarnaast scheelt het natuurlijk ook gigantisch met het sjouwen van kratten.

Geef een reactie