Blog

Led panelen voor de gerenoveerd kroeg

Led panelen voor de gerenoveerde kroeg

Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat iedereen zijn favoriete kroeg heeft. Helaas ligt mijn favoriete kroeg in het verleden. Deze is namelijk een aantal geleden gesloten en vervolgens verbouwd. De nieuwe kroeg ziet er natuurlijk een stuk beter uit. Led panelen, nieuwe banken, pooltafels en dartborden. Het is voor het oog een veel mooiere plek. Alleen voor mij heeft het niet meer het ‘kroeg-gevoel’. Ik krijg pas een kroeg gevoel als alles van hout gemaakt is. Ook moet overal op het hout geschreven zijn en er moet een lichte zweet geur hangen. Deze nieuwe kroeg voelt gewoon niet aan als een stamkroeg. Laatst zat ik hier met een vriend over te praten. Hij zit al een tijdje na te denken om zelf een kroeg te starten. We zijn gaan praten over wat er allemaal in zijn kroeg moet komen.

 

Een houten kroeg met led panelen.

Wij willen graag een combinatie van alles wat ik hiervoor noemde. Dus de kroeg moet voornamelijk van hout zijn gemaakt, maar dit mag wel gecombineerd zijn led panelen. Dit moet zorgen voor een moderne uitstraling gecombineerd met veel natuurtinten. Led panelen passen hier perfect bij. Led panelen zorgen voor goed licht en gebruiken stroom erg efficiënt, dat is dan ook weer goed voor de portemonnee. Nu hoop ik niet dat je een soort skihut met led panelen voor je ziet. Het moet natuurlijk nog wel comfortabel zijn. Dus er zullen genoeg banken zijn, maar het liefst wil ik ook veel barkrukken en houten stoelen. In banken ga je altijd te veel hangen. Krukken voelen voor mij echt aan als kroeg-meubilair. Naast de led panelen komen er ook wat warmere lampen in de kroeg, want sfeer is het belangrijkst.

 

De succesfactor

Het belangrijkste is dat je een stamkroeg creëert en dat de gasten de kroeg hun eigen sfeer geeft. Zij moeten namelijk van de kroeg wat gaan maken. De sfeer komt naar mijn mening niet door het meubilair maar door de mensen. Daarom wil ook die lichte zweetgeur terugkrijgen. Dat is voor mij een teken dat mensen niet meer nadenken over de uitstraling van hunzelf of de kroeg waar ze in zijn. Het gaat om de mensen om ons heen. Led panelen of niet is daarom eigenlijk niet belangrijk. De led panelen zullen er zeker wel komen maar dit maakt het nog geen goede kroeg. De succesfactor zit hem in de mensen en de sfeer die zij creëren. Natuurlijk is dit nog maar een droom en erg ver weg, zeker in deze tijd. Maar juist daarom is het misschien wel het perfecte moment. Want als iedereen straks weer wordt vrijgelaten gaat het feestvieren weer beginnen.  

Geef een reactie