Blog

Zo kan ook thuis die heerlijke cocktail niet mislukken!

Drink je vaak tijdens een avondje uit een overheerlijke cocktail? Grote kans dat je dit thuis ook wel eens wilt proberen. Een gezellige cocktail avond met vrienden en/of vriendinnen is daarom ook ontzettend leuk op zijn tijd. Het enige punt is dat de cocktails dan uiteraard wel moeten lukken. Nog nooit een cocktailavond gehouden of überhaupt een cocktail gemaakt? Dan hebben we hier een aantal onmisbare tips voor je op een rijtje gezet!

Zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt

Al begonnen met het maken van je cocktails maar kom je er halverwege achter dat je een belangrijk ingrediënt mist? Ja, dat is zuur en ontzettend zonde. Zonder dat ingrediënt smaakt je cocktail waarschijnlijk niet zo lekker als je had gehoopt. Wil je goede cocktails maken? Dan is het echt van essentieel belang dat je alle ingrediënten in huis hebt. Maak daarom lijstje per cocktail met benodigdheden en zorg dat je deze tijdig in huis haalt. Op deze manier heb je namelijk altijd nog een buffer mocht je toch iets vergeten zijn in de winkel. Wist je trouwens dat je tegenwoordig ook een online drankenhandel hebt waar je online je drank kan kopen. Mocht je dus nog iets missen en niet meer naar de winkel kunnen? Dan is je missende ingrediënt hier bestellen ook nog een optie.

Beperk het aantal cocktails

Misschien heb je in een club of paar meer heerlijke cocktails op dan dat je op een hand kan tellen. Daardoor wil je misschien teveel maken. Een heerlijke cocktail met dat ingrediënten en nog een lekkere cocktail met dat. Verschillende ideeën schieten er waarschijnlijk door je hoofd. Hartstikke leuk natuurlijk maar alles behalve voor een cocktail avond thuis waar je echt goede cocktails wilt maken. Beperkt het aantal cocktails om je lichtelijk te focussen en er voor te zorgen dat deze exemplaren pareltjes worden.

Volg het recept

Staat er in het recept één shotjeTenessee whiskey? Houdt het dan ook echt op één shotje Tenesse Wiskey. Vaak willen we te snel, te veel alcohol in een cocktail mengen omdat we er van overtuigd zijn dat de cocktail hierdoor lekkerder gaat smaken. In sommige gevallen doet dat het zeker maar niet als je een compleet recept aan het volgen bent. Dit recept is zo in elkaar gezet dat het qua verhoudingen precies klopt. Als je deze verhoudingen aanhoudt krijg je dus ook die ene lekkere cocktail. Ga je op de improvisatie-tour? Dan is de kans sterk aanwezig dat je cocktail niet zo smaakt als gehoopt.

Geef een reactie